Det kan nogle gange være en frustrerende proces, at skulle følge med i modeverdenen. Ingen har lyst til at falde af vognen, og ikke kende forskel på nyt og yt. Men efterhånden som man får flere og flere ting at se til her i livet, så kan det være svært at retfærdiggøre de mange timers læsning af modemagasiner, og dage på shoppingture. Ville det ikke være dejligt, hvis der var en genvej til et moderne look, der ikke krævede nær så meget tid?

Det er lige præcis sådan en genvej, jeg ønsker at dele med dig her i dag. Jeg plejede nemlig selv at bruge oceaner af tid på at være på forkant med moden. Jeg spekulerede endda i trends, som var kommet frem i andre lande, og som kunne ske at komme til Danmark. Jeg var virkeligt fremme i skoende og elskede at lave eksperimenter med moden. For det meste endte det godt, og det gav mig altid en varm følelse indeni. Men da mine studier begyndte at spidse til, var det pludseligt svært at finde tid nok til det hele. Jeg formåede stadig at balancere det nogenlunde. Men da arbejdet og børnene kom, så virkede det pludseligt umuligt at følge med i moden overhovedet.

Når man når sådan et tidspunkt i livet, så kan det være fristende bare at give op. Det er der da også nogle der gør: tøj går fra at være noget man bruger til at udtrykke sig, og til at være ren og skær praktisk beklædning. Det synes jeg dog er synd! Og jeg kunne ikke få mig selv til det. Så jeg ledte desperat efter en genvej – der måtte være en måde, hvorpå jeg stadig kunne klæde mig flot og moderne, uden at skulle bruge flere timer hver dag på det.

Løsningen kom faktisk først, da min kæreste præsenterede mig for det samme problem. Jeg havde længe gået og skældt ham ud over, at hans tøj var kedeligt og intetsigende. Han var enig med mig, men vidste ikke hvad han skulle gøre ved det: han havde absolut ingen interesse i at læse op på mode, eller bruge flere timer på at købe noget tøj. Så jeg fandt det flotteste af hans tøj frem i skabet, og opdagede at det hele var designet af Pierre Balmain. Det gav mig en idé: hvis man finder en designer eller et modehus, som har formået at holde sig relevant igennem årene, så kan man bare følge dem. Ens smag forandrer sig typisk ikke specielt meget med tiden, så hvis en stor del af ens kollektion allerede kommer fra den samme designer, så kan man bare købe ting fra deres nyeste kollektioner med jævne mellemrum.

Det virkede for min mand, så jeg besluttede mig for at prøve det selv også. Jeg endte med to forskellige designere, som jeg virkeligt godt kan lide. Når jeg får lyst til noget nyt tøj, så kigger jeg udelukkende på, hvad der er kommet fra disse to designere, og vælger det jeg bedst kan lide. Det er lynhurtigt, og jeg har stadig en garderobe jeg er stolt af at vise frem.