Flere og flere danskere er begyndt at få øjnene op for de muligheder det giver dem, hvis de tager et banklån. Her snakker vi ikke muligheder som et nyt fladskærms-TV eller en lækker ferie til Spanien for hele familien: vi snakker derimod om fornuftige investeringer, der ender med at tjene sig selv hjem igen. De fleste forstår forskellen imellem et rent forbrugslån, og så et banklån der er velovervejet og giver mening i sidste ende.

Banker kan dog være rigtigt kræsne med, hvem de vil låne penge ud til, og du skal derfor forberede dig godt, hvis du vil gå fra din bank med et lån i hænderne. For at have en idé om, hvad bankerne kigger efter, så er det vigtigt at forstå hvorfor banker låner penge til folk. Det er nemlig ikke noget de gør for at være søde eller hjælpsomme. Det er derimod en fast del af deres forretning. Når du optager et lån i banken, så er du en af bankens kunder: de giver dig nogle penge her og nu, og det betaler du så for med tiden, i form af renter. Når en bank udskriver et lån, så har den altså to primære kriterier:

  • Banken skal kunne forvente, at de får de udlånte penge tilbage
  • Banken forventer samtidig, at de får flere penge tilbage, end de lånte ud til dig

Det er altså et meget simpelt regnestykke, og hele idéen er, at banken laver en profit. Ved at låne dig nogle penge nu, får de flere penge hjem senere hen. Jo flere af den slags lån de kan give til folk, jo flere penge tjener de. Det er dog kun tilfældet så længe begge ovenstående kriterier bliver opfyld. His du ikke kan betale lånet tilbage, så har banken tabt penge. Hvis du kan tilbagebetale lånet, men ikke nogen af renterne, så har banken lavet en dårlig handel i forhold til, hvis de havde lånt pengene ud til en anden i stedet for. Det giver altså god mening, at banken er kræsen med, hvem de vil låne penge til: deres formål er at tjene penge, og det er ikke alle der ønsker at tage et lån, der har samme chance for at ende ud som en god investering.

Når du spørger din bank om et lån, så skal du altså sørge for at fremlægge din sag på en måde, der passer til måden banken tænker på. De er som sådan ligeglade med hvor meget godt pengene ville gøre for dig og din familie. Det der interesserer dem er, hvordan du regner med at kunne betale pengene tilbage, og dække det ekstra beløb, der løbende vil lægges til dette beløb i form af renter.

Læs mere på timtechsupport.com hvor bankrådgivning bliver gennemgået på let forståelig vis, og du kan finde endnu flere gode råd til, hvordan du håndterer din økonomi.