Något man lärde sig när man var ett barn var att en leksak blev så mycket mer när man hade de rätta tillbehören. Leksaken blir mer komplett och fantasin kan arbeta med mer, fler fantastiska äventyr kan levas ut. Detta var sant när man själv var barn och det är sant idag.

Det är nog ett par år sedan du lekte med leksaker, men det är sannolikt något du har livliga minnen av. Det fanns så mycket att välja mellan och oavsett vad man lekte med så tog ens fantasi lekandet till en ny nivå.

En sak som var sann för de flesta barn var att med de rätta tillbehören till deras leksaker så kunde lekandet ta nya vändningar. Lekte man med vilda västernleksaker ville man ha en fin häst och ett lasso. Lekte man med dockor var ett barbiehus eftertraktat och om man lekte med Lego ville man ha vissa sorters klossar.

Samma behov idag

Det är precis likadant idag. I vissa fall är det samma, i och för sig uppdaterade, serier av leksaker barnen leker med idag som var populära för 20 eller 30 år sedan. Ta exemplet med Barbie. Det är fortfarande minst lika populärt och längtan efter de perfekta tillbehören finns där än idag.

Många drömde om ett barbiehus när de var små, kanske fick man det, kanske inte. Dagens barn har samma drömmar om ett fint barbiehus. Det finns olika varianter men gemensamt för dem är att de lockar till timmar av lek.

Det lite större barbiehus som är inspirerat av strandlivet i Malibu går att öppna så man har direkt tillgång till alla rum. Det är fyllt med saker som gör varje barbiehus komplett. Givetvis möbler som stolar, bord och soffor, men även växter, grill och mycket mer.

Låt fantasin skena

Det är få saker som får ett barns fantasi att bubbla så som ett barbiehus gör. Det lockar till lek och det är i leken barnen utvecklar viktiga egenskaper. Du minns säkert själv hur kul du hade med dina leksaker som barn. Dagens barn har precis lika roligt med sina.

Relaterat inlägg