Der ligger rigtigt meget arbejde i forældre-rollen, og det er jo ikke ligefrem noget nyt. De fleste ved godt, at de går søvnløse nætter og mange års hårdt arbejde i møde, når de vælger at bringe et barn til verden. Det er dog alligevel svært ikke at blive chokeret over hvor hårdt det er, når man rent faktisk står midt i det. Der er som altid forskel på teori og praksis, og uanset hvor hårdt man tænkte eller forestillede sig, at tingene ville være, så kan det aldrig måle sig med hvordan det føles i praksis. Men sådan er det jo, og der er ikke nogen vej udenom. Heldigvis finder de fleste jo, at det er alle kræfterne og slidet værd.

Men bare fordi man er villig til at lægge så meget tid og energi i at passe på sit barn, så betyder det jo ikke, at man ikke glædeligt ville tage imod forslag, der kunne gøre det bare en lille smule nemmere, at få alting til at hænge sammen. Der er jo ikke nogen af de andre udfordringer her i tilværelsen der bare forsvinder, eller bliver selv den mindste smule nemmere, når man får sig et barn. Der skal stadig handles ind, tjenes penge, gøres rent og så videre. Alle de opgaver, som man allerede fandt besværligt og uoverskuelige før man fik et barn, skal stadig klares, når man er blevet forældre. Det kan godt føles som et fuldtids-job at passe på en lille baby, og det er det på sin vis også. Men du er nødt til også at finde tid og energi til de andre ting, for ellers falder det hele sammen.

Det er lige præcis derfor, at vi er blevet så ufatteligt glade for købet af et aktivitetstæppe til vores lille Sofie. Aktivitetstæppet er egentligt en ganske simpel ting: et blødt og farverigt tæppe, med en blød pude udenom, som gør at Sofie ikke ruller ud. Ovenover svæver der så nogle forskellige bløde figurer, som hun elsker at stikke hænderne op for at lege med. Det er altså en lille drømme-oase for småbørn: et sted fyldt med farver og spændende ting, som kan fange opmærksomheden og sætte gang i hendes lille fantasi. Når vi lægger hende på aktivitetstæppet, så er det som om hun træder ind i babyernes Narnia: hun er helt og aldeles tryllebundet, og kan holde sig selv underholdt i op til en time, uden at hun græder eller pylrer.

For os forældre er tæppet også nærmest magisk. Det har nemlig givet os fornyet tid og overskud til at få klaret alle de andre ting herhjemme, som jo også kræver noget opmærksomhed. Vi forsøgte os med mange andre løsninger før tæppet: vi prøvede at skiftes til, eller at have Sofie på armen mens vi klarede støvsugningen eller tøjvasken. Det var dog alt for besværligt, og Sofie nød det heller ikke umiddelbart. Så da vi fandt dette aktivitetstæppe blev vi ovenud lykkelige!