Der er langt imellem de børnefamilier, der ikke har oplevet, hvor frustrerende det kan være at køre langt med hele familien pakket ind i bilen. Det er ofte nødvendigt at kunne køre mange kilometer, hvad end man skal besøge familie eller på ferie et eller andet sted. Men en bil kan hurtigt komme til at føles indeklemt, og det kan specielt være frustrerende for børnene – som så ender med at reagere på en måde, der også generer forældrene. Mange gode intentioner om, at skabe en sjov oplevelse for familien, er blevet forsuret af at skulle opholde sig mange timer i en lille og ukomfortabel bil.

Det har Ford heldigvis valgt at gøre noget ved. Jeg har på fornemmelsen at en eller anden ingeniør inde hos Ford selv har fået nok af, at køreturer med familien skulle være så ubehagelige, og valgte at gøre noget ved det. Hvad end der har drevet innovationen, så er det i hvert fald noget, der har hjulpet Ford med at skabe den ultimative familiebil. Den nye Ford S max skruer nemlig helt op for familie-komforten. Det er helt tydeligt at man har startet fra bunden af, og designet en bil med filosofien om, at den skal være behagelig for hele familien, uanset hvor langt man skal køre.

Når hele familien er samlet i en bil, så er det vigtigt at der er masser af plads. Hvis man sidder op af hinanden, og føler sig indeklemt, så fører det hurtigt til frustrationer og skænderier. Med Ford S-Max er det overhovedet ikke et problem. Alle passagerer, både på forsæderne og bagsæderne, har rigeligt med plads omkring dem. Der er plads til både ben og arme, og man føler sig på intet tidspunkt klaustrofobisk. Selvom bilen giver en følelse af enormt plads for passagererne, så fylder den faktisk overraskende lidt på vejen: det har nemlig også været en prioritet. Det hjælper ikke noget at have en bil der er rar at være i, hvis den er frustrerende at føre. Den forholdsvist lille profil på vejen gør, at bilen er dejligt nem at manøvrere rundt, selv på små gader og i tæt trafik.

Det hjælper selvfølgeligt også, at Ford har lagt en masse moderne teknologi ind i deres S-Max model. En computer holder konstant øje med vejpåvirkninger, og balancerer bremse- og motorkraft på en sådan måde, at føreren af bilen har maksimalt vejgreb selv når terrænet ikke er helt jævnt. Selv med larm eller distraktioner i bilen kan føreren altså køre bilen på sikker og komfortabel vis.

Ford har altså formået at skabe en bil som er perfekt designet til at tage familien med ud på eventyr. Uanset om du skal besøge noget familie i storbyen, eller skal på eventyr der tager dig over grusveje og lignende, så er Ford S-Max designet til at gøre hele turen så sikker og komfortabel, at alle er glade undervejs.