Skolerne åbner op igen, og det betyder, at dit barn har brug for en god skoletaske til alle deres bøger og andre skolesager. Der er mange forskellige slags skoletasker på markedet, og det er vigtigt at du vælger den rigtige. For at gøre dette, er der flere forskellige ting, du skal kigge efter:

1. Størrelsen

Størrelsen på barnets skoletaske er den vigtigste ting, når det kommer til, at vælge en god rygsæk. Der findes mange forskellige størrelser på markedet, og hvilken der er den rigtige, afhænger både af dit barn og hans eller hendes skole. Der er nemlig både fordele og ulemper ved store og små tasker, og den rigtige balance er meget individuel. Forsøg først og fremmest at danne dig et overblik over, hvor mange skolesager der er nødvendige på de enkelte dage. Nogle fag har naturligt flere bøger end andre. Kig på skoleskemaet, og se hvilken af dagene, der umiddelbart kræver at dit barn tager flest ting med sig hen i skolen. Den skoletaske du køber, skal selvfølgeligt kunne indeholde alle de ting, der er nødvendige på den ”tungeste” dag. Men der er ikke umiddelbart grund til, at købe én, der er større end det: en stor taske er nemlig sværere at have med at gøre, og barnet kan let fristes til at slæbe rundt på unødvendige ting, når nu der er rigeligt med plads. Det betyder at en stor taske hurtigt kan blive meget tung, hvilket ikke er sundt for dit barn.

På den anden side er der også nogle børn der foretrækker simpelthen at have alle skolesager i skoletasken hele tiden. Hvis dit barn ofte glemmer at få pakket de rigtige ting, så kan det måske være en okay løsning, at have en skoletaske med plads til det hele. Det kræver dog at den samlede mængde skolesager ikke vejer mere, end dit barn kan gå rundt med, uden at det er alt for tungt.

2. Formen

Uanset hvor stor eller lille en skoletaske du ender med at vælge, så skal du også være opmærksom på formen. De fleste foretrækker skoletasker med afrundede hjørner og som sidder tæt op af ryggen. Det er dog forskellige hvad børn er mest tilpasse ved, så tag endeligt barnet med, når du er ude for at kigge på skoletasker. Så kan de prøve de forskellige muligheder på, og vælge den, som sidder bedst.

3. Vægten

Vær meget opmærksom på, at nogle skoletasker vejer betydeligt mere end andre. Du kan altså risikere at vælge en lille rygsæk, for at minimere risikoen for at dit barn slæber rundt på for mange skolebøger ad gangen, som viser sig at være tung i sig selv. Der er i dag mange slidstærke materialer som ikke vejer særligt meget, så der er virkeligt ikke nogen grund til, at vælge en tung skoletaske til dit barn.