Det har længe været kendt, at der er mange penge at spare på øl, slik og sodavand, hvis man besøger vores naboer til syd. De tyske afgifter på den slags er nemlig betydeligt lavere end de danske, og man kan også spare pant og lignende. I sidste ende betyder det, at det for danskere med et højt forbrug – eller en kommende fest – kan betale sig at køre mange timer og kilometer i bil, for at fylde bagagerummet med de tyske varer, frem for at købe det her i landet.

Det er altid godt at spare penge, så det er selvfølgeligt et ”trick” der har spredt sig til mange smarte danskere, der gerne vil benytte sig af gode spare-fiduser. Men de rigtigt smarte danskere er begyndt at importere meget mere end bare sodavand fra Tyskland: de er begyndt at importere biler!

Import af biler fra Tyskland er blevet så populært, at nogle danske virksomheder ligefrem har specialiseret sig i at hjælpe med processen. Det betyder altså, at det hele er strømlinet, og at det aldrig har været nemmere at købe bil i Tyskland end det er i dag.

Men hvorfor købe sin bil i Tyskland? Modsat sodavand og slik, så kan man jo ikke rigtigt slippe for de danske afgifter, når man importerer noget så stort og dyrt som en bil. Den skal stadig indregistreres her i landet, og der skal danske nummerplader på den. Skatter og afgifter skal også betales i Danmark, og efter danske takster, uanset hvor bilen stammer fra. Så er der virkeligt penge at spare?

Det er der faktisk: men det handler ikke kun om penge. Mange kigger til tyskland fordi de har en særlig bil i tankerne, og ikke har kunnet finde den i lille Danmark. Det tyske marked for biler er betydeligt større end det danske, og det betyder dels at priserne kan være lavere, men i særdeleshed at udbuddet er langt større og mere interessant. Der er mange flere bilmodeller at vælge imellem når man kigger i Tyskland. Markedet for brugte biler er selvfølgeligt også langt større, når nu der er flere tyskere der løbende skal have udskiftet deres bil. Handler man brugt har man altså også mere at vælge imellem, hvilket i sidste ende også kan betyde, at man får mere for pengene.

Der er selvfølgeligt noget papirarbejde involveret når det kommer til import af bil, og det er nok primært det, der har afholdt danskerne fra at bruge dette trick hidtil. Men med fremkomsten af virksomheder der strømliner processen, og klarer det meste for én, så er det pludseligt blevet ganske populært for smarte danskere at importere biler fra Tyskland. Det er en udvikling vi forventer fortsætter, og det kan vi glæde os over: det betyder at vi nok kommer til at se langt flere forskellige og spændende biler på de danske veje i nærmeste fremtid.