Hvis du er typen, der bare ikke kan sidde stille, og har brug for at opleve noget nyt hele tiden, så skal du selvfølgeligt have en bil der kan følge med. Hvis man lige er blevet ramt af lysten til at rejse og opleve ting, så kan de fleste biler klarer opgaven: det er jo bare et praktisk værktøj, der bringer én rundt til alle de forskellige steder man skal se. Men hvis det ikke bare er en kort fase man er igennem, men man for alvor er blevet bidt af oplevelser og har fået rejsefeber, jamen så kan det godt betale sig at finde en bil, der gør eventyret endnu sjovere.

Man skal selvfølgeligt være opmærksom på, at der findes mange forskellige slags eventyr, som selvfølgeligt sætter forskellige krav til den bil man skal køre i. Nogle kan godt lidt at stå på ski, og har brug for en bil der har plads til skiudstyret, mens andre godt kan lide at køre på mountainbike, hvilket selvfølgeligt kræver en bil der kan sættes en cykel eller to bagpå. Det er også vigtigt at man ved på forhånd, om man primært kommer til at køre på gode asfalterede veje, eller har brug for en god firhjulstrækker der kan klare nogle bump.

Når det er sagt, så er der et par biler som er rimeligt fleksible i de former for eventyr de er designet til at hjælpe med. Først og fremmest har vi den flotte Mercedes Marco Polo, som er en noget anderledes form for autocamper. Den egner sig til dem, der gerne vil på eventyr og have en masse fleksibilitet, men ønsker at gøre det uden at gå på kompromis med luksus og komfort. Med Marco Polo får man den lækre følelse man forventer fra Mercedes, i et elegant og gennemført design, samtidig med at man får alle de praktiske ting der skal til for, at overleve i vildmarken. Bilen har fire sovepladser: to af dem skjul ovenpå, i et rum som kommer frem når man beder bilen om at ”løfte” taget. Der er samtidig et dejligt funktionelt køkken, der byder på både kogepladser, håndvask og køleskab.

Hvis man ikke er til luksus, men i stedet gerne vil kunne tage langt væk fra civilisationen og virkeligt få sig en oplevelse, så er VW Golf Alltrack et godt bud på en alsidig bil til eventyr. De har all-wheel drive, en særlig tilstand til off-road. Modsat de traditionelle firhjulstrækkere, så fylder Alltrack ikke særligt meget mere end en almindelig personbil på vejen. Det gør den dejligt nem at køre i, og selv et eventyr til en storby bliver altså til en behagelig oplevelse.

Der findes mange biler derude som kan bruges på et eventyr. Jeg håber at ovenstående eksempler kan sætte gang i dine overvejelser, så du kan finde den helt rigtige bil til dine behov.